Капитанът на Ботев Пд Ивелин Попов, който на 26 октомври ще навърши 37 години, участва в клубното предаване „Извън терена“. Той отговаряше на въпроси, които не са свързани с футбола. 

-Ивелине, коя книга четеш в момента?
-Сега чета много интересна книга – „Богат татко, беден татко“.

-Сладко или солено?
-Сладко.

-Любим цвят?
-Черен. Обичам го от малък.

-Закуска или вечеря?
-Закуска.

-Какъв ученик беше?
-Не отличен, не слаб – добър.

- Имал ли си двойки в училище?
-Двойки съм имал много. Много… Но после съм ги поправял с шестици. Една двойка, последвана от три-четири шестици. Така си оправях оценките.

-Море или планина?
-Планина.

-Любимо място?
-Обичам да прекарвам времето си вкъщи – на двора, и да си гледам планината.

-Има ли нещо, което да не ядеш? Какво е то?
-От около година и половина не ям месо – никакво.

-Как реши да спреш месото?
-Поинтересувах се, разгледах някакви неща. Четях статии, гледах един филм и реших да пробвам. И сега се чувствам добре. Възстановявам се по-бързо, имам сила. Не мисля, че е само от това, но със сигурност добавя някакъв процент, за да се забърза възстановяването на един спортист и да му се подобрят резултатите.

-Но не си веган…
Не. Само месо не ям.

-Куче или котка?
-Куче.

-Любим вкус сладолед?
Манго.

-Сорбе или сладолед?
Сладолед.

-Кой е любимият ти спортист извън футбола?
-Много са. Възхищавам се на доста спортисти – на българи, на чужденци. Когато бях малък, много харесвах Стефка Костадинова, Йордан Йочев, все хора, които са донесли много радост на цяла България. Сега мога да отлича Карлос Насар, Григор Димитров, Новак Джокович. Те те завладяват и ги уважаваш за това, което са направили – истински личности и спортисти.

-Какво правиш в свободното си време?
-То наистина не е много, но винаги се намира какво да се прави. Не знам дали знаете, но откакто съм в Ботев, живея само на базата. Затова и не може да се каже, че имам много свободно време. Излизам да гледам по някоя и друга тренировка, говоря си с децата. Понякога и си тренирам. Иначе обичам да се разхождам безцелно и безгрижно по центъра.

-Често ли те спират децата на базата или се притесняват?
-Не се притесняват. То зависи и как си настроен. Ако го гледаш като темерут, детето няма да те заговори. Аз ги предразполагам. Говорим си често с тях и се опитвам да вляза в техните глави. И когато ме попитат нещо, да мога да съм максимално полезен.

-Какво имаш в джобовете си?
-Телефон и ключове. Ключодържателят е подарък от дъщеря ми.

-Коя песен те мотивира? Какво слушаш преди мач?
-Има две песни, които много ме мотивират. Едната е „Петко льо, капитане“, а другата „Притури се планината“ – много ми харесват тези песни. Те ме мотивират, а понякога и разчувстват.

-Какво нещо правиш всеки ден?
-Тренирам – няма ден, в който да съм пропуснал. Дори когато съм на почивка, все ще изтичам 5 обиколки. Винаги обаче го правя това нещо.

-Разкажи ни виц, знаем, че си забавен?
-Сега не мога да се сетя…

-Какво те прави щастлив?
-На терена – победите. Извън терена – децата, жена ми, семейството, приятелите. Те ме правят щастливи. Нищо по-различно от всеки нормален човек.

-Кой е идолът в живота ти?
- Сложен въпрос. На много хора съм се възхищавал и съм ги харесвал. Старал съм се да взема нещо от тях като подражание и начин на игра и поведение. Но винаги съм гледал да имам свой собствен стил и да подчертавам него. Иначе във футбола, новото поколение може и да не ги знаят, но харесвах Роберто Баджо, Дел Пиеро, Тоти, Пирло, двамата Роналдо… Аз съм израснал с друг тип футболисти, те са ми били идоли.

-Ако имаш само 24 часа, как би прекарал времето си?
-Взимам жената и децата, водя ги някъде и ще правим това, което харесваме и обичаме.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт