Ботев (Пловдив) официално се раздели с пореден футболист. Рахави Кифуети повече няма да играе за "жълто-черните", съобщиха от клуба.

Договорът на 27-годишния французин беше разтрогнат по взаимно съгласие. По време на 8-месечния си престой в Коматево Кифуети записа 22 официални мача, в които реализира само едно попадения.

В същото време стана ясно, че Божидар Васев е поредният играч, който ще си стегне багажа от Ботев след края на сезона, когато му изтича договорът. Крилото се очаква да премине в Черно море, където ще се събере със своя брат Андреас.

Самият играч, въпреки че получи предложение за нов договор, е обявил пред клубното ръководство, че търси нови предизвикателства и желае да смени обстановката.

Припомняме, че до момента нови договири с Ботев подписаха единствено Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев. Очаква се до дни това да стори и капитанът Йордан Христов.

Кифуети пък последва съдбата на Мариян Огнянов, Валентин Галев и Орлин Старокин, които по-рано се разделиха с клуба. Тръгват си още Грегъри Нелсън, Милен Гамаков, Лазар Марин, Виктор Голас, Даниел Златков и др.

БЛИЦ СПОРТ отдавна съобщи, че в Ботев предстои да бъде направена мащабна селекция и от есента "канарчетата" ще бъдат с изцяло нов отбор. Костов смята да доведе още футболисти, с които преди е работил по примера на Игор Ошчипко.

Класиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!