Председателят на Сдружение ПФК Ботев Радослав Кошински даде подробности по прехвърлянето на акциите на клуба от Пловдив на името на задаващия се нов мажоритарен собственик Антон Зингаревич. От организацията вече съобщиха, че са взели решение да се съгласят с поставените от руснака условия. Кошински уточни, че сега всичко е в ръцете на адвокатите, които да задвижат процедурата по джиросване.

„Не, въпреки, че много искаме да бъде така. Неговият представител в четвъртък ни помоли да вземем принципно становище дали сме съгласни да приемем техните изисквания. Ние го направихме и сега ще започнем разговори за прехвърлянето на акциите. Днес, след като им съобщихме за решението си, те поискаха контакт с нашите юристи и ние ги свързахме“, отговори Кошински пред plovdivderby на въпрос има ли Ботев вече нов собственик.

„Дал съм потвърждение на негови представители, че сме приели техните условия. Сега на ход са юристите на двете страни, които трябва да изготвят договора за джиросването на акциите. От лятото насам се отвори голяма дупка във финансирането на клуба. Всички ние се надяваме този инвеститор да стабилизира Ботев Пловдив. Всичко, което зависи от нас, за да се случи джиросването, ние го правим. Над 80% от гласувалите бяха „За“, имаше и въздържали се“, добави Кошински.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството