Съдийската бригада за финала за Купата на България между Лудогорец и Ботев (Пловдив) начело с Драгомир Драганов даде пресконференция в сградата на БФС в "Бояна". Мачът за трофея е утре от 19:00 часа на "Васил Левски". Реферите благодариха на Съдийската комисия за гласуваното доверие. 

"Имаме привилегия, удоволствие и чест да сме съдии на най-големия мач за сезона в България. Няма място за оплакване. Искам да изкажа благодарност за доверието от Съдийската комисия. Сигурен съм, че моят екип ще даде всичко от себе си да се получи футболен празник", коментира Драгомир Драганов.  

"При нас паузите обикновено са кратки. След края на сезона имаме една седмица и започваме да се подготвяме за новия сезон - за евротурнирите и първенството. От 25 години съм съдия. Този ритъм всяка година е един и същ", обясни 42-годишният рефер. 

Именно Драганов свири последната среща между Ботев и Лудогорец. На 10 март шампионите спечелиха с 2:0 гостуването на "канарчетата" с голове на Квадво Дуа и Якуб Пьотровски.

"Генерална репетиция преди два месеца? Не съм си мислил, че ще съм на финала. Следя всички мачове в първенството. Не само в тези, в които участвам. Това е част от нашата подготовка. Ние изучаваме футболистите, тактики и всичко необходимо, за да сме успешни. Със сигурност утрешният мач ще е много по-различен от този за първенството. Готови сме. Моят екип ще е максимално мобилизиран, така че на терена да се реши с футболни аргументи кой ще спечели Купата на България", добави Драгомир Драганов.

„Също като господин Драганов ще благодаря за доверието. Не мога да кажа дали съм очаквал, или не. Аз като всеки един съдия се готвя за всяка една среща. Когато ми се гласува доверие, давам най-доброто от себе си. Нашата работа като ВАР е да сме съпорт на съдиите на терена. Не сме главни действащи лица", каза Ивайло Стоянов, който ще отговаря за системата ВАР.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!