Спортният директор на Ботев (Пловдив) Артур Платек говори по темата с евентуалното подновяване на договора на треньора Душан Керкез. Полякът отговори на въпроси на фенове на "жълто-черните" в интервю за клубната телевизия.  

"Всеки от нас има ясно поставени цели и работим върху това да ги постигнем. Всички решения ще се взимат, след като видим дали тези цели са постигнати, или не. Когато дойдох в клуба, видях доста проблеми. Беше лесно за мен да ги идентифицирам от различни страни. Душан беше избран от мен, за да оправим тези проблеми и да ни изведе обратно към победите. Когато той дойде, отборът беше на лоша позиция в класирането, но поставихме ясна цел за всички в клуба - да се борим за Европа през Купата или през седмото място и бараж. За нас е важно да играем в Европа, защото това носи престиж, репутация и става по-лесно да привличаш по-качествени играчи. Целта ни е да създадем отбор, който да се бори за най-високо възможно класиране. Новини около новия договор на Душан Керкез ще има през месец май, сега е важно да се фокусираме върху целите си", отговори Платек на въпрос какво е бъдещето на Керкез. 

Полякът обясни, че е привлякъл Антоан Конте и Ивелин Попов през лятото, за да се решат проблемите в отбора.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Той определи като добра зимната селекция. Относно това дали ще бъдат привлечени бразилски футболисти, Платек каза, че се наблюдават такива и дори информира, че е разговарял с двама латиноамериканци, но има много фактори, за да пристигнат в Ботев.

"Подкрепата на феновете също е от голямо значение. Очакваме тяхната подкрепа да е еднаква не само в дербитата, но и във всеки един мач. Нуждаем се от тях на стадиона", каза още Платек.

"Мисля, че подобрих клуба много. Когато дойдох, исках да покажа и да мотивирам всички да работят упорито, защото само това е пътят към успеха. Искам да обърна внимание и на работата, която свърших в академията на клуба. Изградихме силна връзка между първия отбор и академията. Треньорският щаб на мъжкия отбор следи непрекъснато тренировките и мачовете на по-малките. Някои от младите играчи получиха шанс да тренират с първия тим. Трябва да наблегнем на физическото развитие на юношите, защото това е ключът за тях да са готови за първия отбор", добави Артур Платек и допълни, че в Ботев обмислят вариант дубълът на "жълто-черните" да участва отново във Втора лига. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!