Членът на борда на директорите на Ботев (Пловдив) адвокат Слави Микински коментира последните скандали около "жълто-черните", свързани с побой и прекъсване на тока на "Колежа". Микински подчерта, че се работи върху това стадион "Христо Ботев" да стане безопасно място.

„Клубът беше подложен  на невиждана атака в последните 6 месеца. Всичко кулминира с появата на някои хора, които спряха тока на стадион „Христо Ботев“. Нашата цел е стадионът да се превърне в едно безопасно място, на което хората да се радват с децата на успехите на Ботев Пловдив. Стигна се до такъв момент, че клубът трябваше да вземе отношение. Моля всички да се върнем към нормалността, всеки да се върне към задълженията, които трябва да изпълнява, състезателите да направят максимално добра подготовка. Това малко или много влияе на футболистите“, започна Микински.

„До този момент официално никой не се е обръщал официално към Ботев Пловдив. Всички записи са предоставени на компетентните органи, тече разследване. Това беше удар към наши служители. Няма кадри, в които да се вижда посегателство, бой. На стадиона има повече от 160 камери, кадрите няма как да се съхраняват безкрайно, пазят се 4-5 седмици. Кадрите със служители на клуба бяха извадени още ноември, не сме ги показвали, защото потърпевшият, който ги поиска, се отказа от тях. Няма как да съхраняваме такава информация“, заяви той по отношение на скандалните записи, които се появиха от „Колежа“.

„След дълъг анализ, който направихме, решихме, че охранителната дейност на стадиона и базата трябва да бъде преструктуриран и според нас, тази дейност трябва да се развива вътре в клуба. Не винаги намеренията и решенията, които се взимат, са правилни.

Ако тези лица бъдат намерени за виновни, ще си понесат наказанията. Това не са нашите хора, които ще изпълняват тази дейност. Запознахме се с причините за спиране на електрозахранването, направихме собствено разследване, според нас, причината е друга от оповестената. Нашата становище е, че има външна намеса. Очевидно имаме разминаване между специалистите, надявам се да се разбере какви са причините“, завърши Слави Микински.