Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов официално благодари на премиера Бойко Борисов за решението му стадион "Христо Ботев" да стане общински и да бъде построен с държавно финансиране, а сегашната концесия да бъде прекратена.

Публикуваме изявлението на боса на "жълто-черните": 

Уважаеми ботевисти,

Oт името на ръководството на ПФК Ботев (Пловдив) и като негов президент изразявам нашата благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за решението му стадион "Христо Ботев" да остане общински и да бъде построен с държавно финансиране, а сегашната концесия да бъде прекратена. Правителството многократно е показвало, че изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Това е най-доброто действие и най-сигурният начин клубът да се върне в своя дом – „Колежа“, съобразно закона. Решението е изцяло в полза преди всичко на ПФК Ботев (Пловдив) и феновете. То е дaлновидно и по отношение на развитието на футбола в града и като цяло за българския спорт.

Благодаря на футболистите на Ботев и екипа, които стоят зад отбора и показват добри резултати напоследък. Всички те знаят колко важна е вашата подкрепа от трибуните и какъв допълнителен стимул за по-добро представяне ни носи.

Оттук нататък помирението в името на ПФК Ботев (Пловдив) и сътрудничеството са ключови за бъдещето на любимия ни отбор!

С уважение,
Георги Самуилов

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020