Юношата на Ботев (Пловдив) Монир ал Бадарин взе дейно участие в завоюването на бронзовите медали от националния отбор на Палестина до 20 години на турнира Араб Къп.

Роденият през 2005 година халф бе на терена във всички мачове, като се отчете с много важни изяви. Третото място в крайното класиране е един от най-големите успехи за младежката формация на Палестина.

В груповата фаза палестинците постигнаха победа и загуба. Успехът дойде с 5:3 срещу Судан, като Ал Бадарин се отчете с гол и асистенция. Загубата бе инкасирана с 0:1 срещу Мароко.

На 1/4-финалите Палестина се изправи срещу Йордания. Двубоят завърши 1:1 в редовното време. 17-годишният халф на Ботев (Пд) се отчете с асистенция. При дузпите футболистът на „канарчетата“ вкара решителната пета дузпа за страната си.

На полуфиналите Палестина се изправи срещу домакините от Саудитска Арабия, като силите на Ал Бадарин и компания не стигнаха и Палестина допусна поражение с 0:5. В полуфиналната среща полузащитникът бе на терена до 80-ата минута.

"Турнирът беше много добър и важен за мен. Чуствам се прекрасно, изиграхме много силни и полезни мачове. За първи път в историята на Палестина се класирахме толкова напред в турнир - до полуфиналите. След един месец имаме нов лагер за Купата на Азия, където очаквам ново добро представяне“, каза Монир ал Бадарин за клубния сайт на Ботев (Пловдив). 

За Палестина играе и братът на Монир - Джамал ал Бадарин, който у нас носи екипа на третодивизионния Розова долина (Казанлък). Бащата на двамата футболисти е палестинец, а майка им е българка.