Треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров остана довоелен след равенството 1:1 с Левски в среща от 27-ия кръг на Първа лига - първи в плейофите. "Канарчетата" не загубиха на "Герена" за първи път от 21 мача насам.

"С оглед развитието на срещата сме доволни от резултата. До червения картон мачът бе равностоен и дори можехме да търсим нещо повече. След червения картон започна да ни бъде много по-трудно в атака, така че сме доволни от точката. Никога не съм си позволявал да коментирам съдиите, няма да го направя и сега. Много важно бе да запазим концентрация, за да не допуснем положения пред нашата врата", коментира Николай Киров след мача.

"Аз казах на играчите, че ще дойде нашият момент и успяхме да вкараме. Всяка точка в първата шестица е много важна. От утре започваме да мислим за мача, който ни предстои в четвъртък за Купата на България. За съжаление отпада нашият капитан и ще видим как ще го заместим. Надявам се Тодор Неделев да бъде готов за мача за Купата на България. Решихме да не го рискуваме за днешната среща. Надявам се Атанас Зехиров и Джонатан Перейра да започнат да влизат в състава. Не мога да кажа дали ще бъдат готови за мача срещу Черно море. Може би ще стане ясно утре. Има надежди, че ще бъдат готови. Утре ще има тестова тренировка за тях. Ако има и минимално съмнение относно тяхното състояние, няма да предприемаме никакви рискове".

"Мачът срещу Черно море ще бъде коренно различен. Трябва да поработим. Има още какво да се желае относно владението на топката. Трябва да възстановим състезателите и да направим така, че да съумеем да отстраним Черно море", завърши наставникът на "канарчетата".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019