Тервел Пулев постигна 16-ата си победа от 16 мача на професионалния ринг. Българинът се справи с Викапита Мероро от Намибия в срещата им, която беше кулминацията на галавечерта в Дар ес Салаам (Танзания). Тервел надви съперника с технически нокаут, принуждавайки го да се откаже. От щаба на Мероро хвърлиха кърпата в деветия рунд, когато Пулев отвори аркада на лицето на противника, като с това приключи срещата.

Братът на Кубрат Пулев доминираше през цялото време и заслужено се поздрави с успеха в Танзания. Африканската държава се слави с липсата на мерки срещу коронавируса. Там маските и социалната дистанция не са задължителни, а галавечерта се проведе пред публика. Плътно до Тервел беше брат му Кубрат Пулев.

Тервел, който навърши 38 години на 10 януари, не беше излизал на ринга за мач от 14 декември 2019 г. Тогава бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 надви Дешон Уебстър в зала "Колодрума" в Пловдив и завоюва интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

В първия рунд в Танзания двамата се движеха основно в средата на ринга, като Мероро опитваше да ползва най-вече водещия си ляв прав, а биваше контриран чудесно, когато замахваше с дясната ръка. Пулев нанесе няколко отлични леви крошета, а към края разклати опонента си с дясно кроше. Българинът започна много по-успешно втория рунд и притисна съперника до въжетата. Мероро трябваше да прибягва до нечисти удари зад тила и да търси клинчове. Реферът се бавеше да се намесва, когато Мероро прекалено дълго задържаше Пулев и се стремеше да заличи изоставането си в техническо отношение. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Тервел започна агресивно следващия рунд, като беше заел центъра на ринга и диктуваше събитията. Мероро пак беше решил да залага единствено на клинчове и да го удря непозволено. Към края на трите минути обаче се виждаше вече как лявото око на намибиеца е леко подуто. Българинът нацели с десен прав главата на съперника в четвъртия рунд, в който Мероро продължи с клинчовете. Той определено не намираше начин да се противопостави на Пулев.

По-тежките десни и леви крошета бяха в актива на българина, а впоследствие съдията реши да се намеси и да отнеме по 1 точка на двамата боксьори, вместо само на намибиеца.

Петият рунд се оказа най-равностоен, просто защото Мероро опита няколко леви прави, вместо само клинчове. Пулев се стараеше да пази дистанция, тъй като там имаше най-голямата успеваемост, докато противникът му дишаше все по-тежко. 

Боксьорът от Намибия започна да се извинява още в началото на шестия рунд за поредните си нечисти удари, а Пулев отказа да ги приеме, защото вече бяха зачестили, което видно го изнервяше. Българинът имаше успех с левите си прави и с комбинациите с крошета, но Мероро му показа нагледно, че носи на бой.

В седмия рунд Тервел опитваше да продължи с комбинациите си, а Мероро влизаше в клинч и дебнеше за някаква късна атака. Българинът го притисна в ъгъла и му нанесе няколко удара, но не можа да го довърши, макар че завърши с чудесно дясно кроше. Тогава Тервел се впусна в атака, но Мероро се постара да оцелее с клинч. Българинът все пак направи достатъчно, за да провокира от ъгъла на противника да хвърлят кърпата, защото се бе отворила аркада. Пулев вдигна победоносно ръце, радвайки се на 16-ата си поредна победа при професионалистите.