Полякът Томаш Адамек намери причина да не се бие с европейския и интерконтинентален шампион в професионалния бокс Кубрат Пулев. Адамек твърди, че Кобрата не му е изгоден финансово и затова няма как да излезе срещу българина. Победителят от мача помежду им трябваше да определи претендента за среща с Владимир Кличко, който притежава колана на IBF.

"Уважавам Кубрат Пулев, но той никога не е вземал голяма титла. Освен това не се е бил и в основна среща на гала вечер. Ще получа повече пари, ако се боксирам в Полша, откъдето вече имам предложение.

Ако се стигне до среща помежду ни, тогава по-голямата част от парите щяха да бъдат от моята популярност. Двубой с Пулев не е изгоден за мен, а аз държа на това", обяви Адамек.

За провал на срещата се заговори още в началото на месеца. После обаче се оказа, че двете страни водят преговори. Сега за Пулев остава да изчака IBF да му прати следващия свободен противник. Възможно е това да бъде Брайънт Дженингс от Филаделфия, който в 16 мача няма загуба на профиринга. Има и 8 нокаута. Нашето момче също не познава поражението.

Дали обаче Адамек наистина мисли така или просто се е изплашил от мъжката битка с нашето момче?