Официалното обявяване на мача за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между шампиона Антъни Джошуа и задължителния претендент Кубрат Пулев се бави заради многото оферти за мястото, на което може да се състои. 

Това заяви адвокатът, защитаващ интересите на българския боксьор, Джон Уърт пред ESPN. 

"Преговорите се забавиха по време на празниците, но вече сме близо до споразумение. Заради това и поискахме от IBF да удължи срока за постигане на разбирателство", заяви Уърт пред "ESPN".

"Истинският проблем е, че всеки се опитва да направи оферта, идват от всички краища на света. Единствените континенти, които не са варианти, доколкото ми е известно, са Антарктида и Австралия", допълни американецът.

В средата на миналата седмица промоутърът на Кобрата Ивайло Гоцев заяви, че по всяка вероятност срещата ще се проведе през май 2020 г. на стадиона на футболния Бешикташ в Истанбул.

От щаба на Джошуа обаче дадоха ясен знак, че продължават преговорите и с друг желаещ да се изправи срещу британеца - украинеца Олександър Усик, който е претендент за титлата на Световната боксова организация (WBO).

Срокът за преговорите между Пулев и Джошуа изтича на 31 януари. До тогава всички детайли за мача трябва да станат ясни. Ако до такава среща не се стигне, британецът най-вероятно ще трябва да оваканти титлата си на IBF.