Голямото боксово шоу на 7 декември в Саудитска Арабия ще се състои. Световният шампион за професионалисти в свръхтежката категория Анди Руис се е съгласил да даде реванш на Антъни Джошуа, информира „The Athletic”.

29-годишният американец от мексикански произход първоначално се дърпаше, но след това е дал одобрението си за мача, след като е получил уверение, че ще получи по-голям дял от първоначално предложените му 8 милиона долара.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18)

Информацията за предстоящия мач на 7 декември в Дирия (Саудитска Арабия) беше обявена от Еди Хърн. Промоутърът на Антъни Джошуа представи реванша между двамата боксьори като „Сблъсък на дюните“. Оттогава Руис и Джошуа не са коментирали мача, но се появиха информации, че американецът недоволства от предложения му хонорар. Освен това искаше реваншът да се проведе в Мексико или САЩ.

Двубоят в Саудитска Арабия ще бъде втори в професионалната кариера на Антъни Джошуа извън територията на Великобритания. При първото си напускане на родината си, той загуби с технически нокаут от Анди Руис на 1 юни тази година в „Медисън Скуеър Гардън“. Преди това британецът имаше 22 поредни победи (21 с нокаут).