Двама от най-силните български мъже ще наблюдават на живо най-чакания боксов мач при професионалистите през тази година. На 5 октомври в Москва сили на ринга ще премерят носителят на титлата за световен шампион, версия IBF, Владимир Кличко и Александър Поветкин, който е номер 1 на планетата по версия WBA.

Българският претендент за пояса на IBF Кубрат Пулев вече обяви, че ще бъде в залата в руската столица с приятелката си Андреа. "24 часа" разбра, че в нея ще присъства и завърналият се победоносно на ММА ринга Благой Иванов-Багата.

Носителят на световна титла в бойното самбо от 2008 г. прелетя Атлантическия океан и вече е на европейска територия. В началото на тази година Багата пристигна в САЩ, където започна с плавни натоварвания да си връща формата след ужасния инцидент, който преживя миналата година.

През февруари 2012-а Благой бе наръган с нож почти до сърцето при сбиване в столично заведение и лекарите в "Пирогов" над 6 ч се бориха за живота му. В Калифорния борецът на Bellator се завърна на ринга на 13 септември.

В казино между Сан Диего и Лос Анджелис българинът не остави никакъв шанс на Мани Бам Бам Лара и го победи само за 77 секунди, което се превърна в най-бързият успех на Иванов след преместването му в ММА битките. Багата няма грешка и е с 8 победи от 8 мача.

В момента той продължава с тренировките в Русия. Не е ясно кога Иванов ще се завърне у нас, но това най-вероятно ще стане до края на годината. Предстои да се разбере и кога ще бъде следващият му бой. Кобрата също е непобеден до момента на професионалния ринг, като има 18 успеха.