Българи, които работят на летището в Чикаго, разказаха, че са видели как граничните служители качват боксьорът Кубрат Пулев на самолета в събота вечерта след като не беше допуснат да влезе в САЩ, информира bg-voice.com

Граничните власти отказали на Пулев достъп защото бил с туристическа виза, а планирал да промотира мачове и да се боксира срещу заплащане.

“Много хора го видяхме, но двама униформени полицаи не даваха да се доближаваме до него. Всички видяха, че се върна с Турските авиолинии обратно в България.”, ракзазва един от много наши сънародници, които работят на международния пети терминал на летище О’Хеър.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Новината за депортацията на Пулев беше съобщена първо от един от най-известните спортни журналисти Майк Копингер от The Athletic.Кубрат Пулев е трябвало да нарави връзка от Чикаго за Лас Вегас, където планирал да гледа мача между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Пулев отрече да има проблеми с влизането в САЩ. „Намирам се в САЩ и няма такова нещо. Имах лек проблем с визата, но всичко се оправи, всичко е ОК. За момента нямам проблем. Не съм депортиран. В САЩ съм. Нямам никакви проблеми”,  категоричен беше той.

После той обясни, че имал проблем само в багажа.

“Не е заради багажа. Багажът му го чакаше точно от външната страна на стаята където беше на разпит и нито е отварян, нито проверяван.”, обясни служителят на летището, станал свидетел на случката.

Източници от турските авиолинии потвърдиха, че Пулев е бил на летището в Истанбул. През това време той е давал интервюта, в които твърди, че е в САЩ. Той обаче е чакал връзката си към София в турския град.

В манифеста на турските авиолинии Пулев е бил записан като „inadmissible“ – човек, който не е допуснат на територията на САЩ.

От CBP (Митническата и граничната защита на САЩ) разкриха причините да депортират Пулев: “Той е пристигнал на летище O’Хеър (Чикаго, бел.ред.) в събота, 22 февруари. Г-н Пулев е представил своята В-1/В-2 туристическа виза и заявил на служителя, че получава заплащане за промоция и бокс и в САЩ. Г-н Пулев беше задържан и му беше отказано влизане, защото е бил с грешната виза и е напуснал САЩ на 22 февруари в 9:30 рм”, се казва в официалния отговор говорител на граничните власти.

Това не е първият  път, в който Пулев се сблъсква с правилата в САЩ. През 2019 г. неговият лиценз беше отнет за 6 месеца след като целуна репортерката Джени Суши след мача му с Богдан Дино в Калифорния.