Боксовият ни национал Радослав Росенов се доближи на само още една стъпка от спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж. 19-годишният ни талант, който е петкратен европейски шампион за юноши и младежи и двукратен носител на Купа "Странджа", постигна втора впечатляваща победа на Европейските игри в Краков.

В категория до 63,5 килограма националът ни не даде шанс на британеца Рийз Линч. Росенов изигра много силна среща, в която отново демонстрира прекрасно движение по ринга и много чувство към контриращите действия. Той не трепна и пред нечистите действия на противника си, който бе санкциониран за мръсната игра. Напълно логично съдиите присъдиха и победа на национала ни с 5:0 гласа.

Така Радо се класира за четвъртфиналите в Краков. От сигурен медал и квота за Париж го дели Лаша Гурули (Грузия), който е трети от световното първенство в Ташкент и европейски вицешампион от Ереван, но при 67-килограмовите. Мачът им ще бъде на 28 юни.

В понеделник ни очаква още един двубой с участие на български национал. На ринг "Б" около 15:30 часа ще видим Даниел Асенов. Шесткратният европейски шампион за мъже и подрастващи ще се изправи в дебютния си двубой срещу Якуб Сломински. Срещата на БГ Тайсъна с представителя на домакините е в категория до 51 килограма.

 

Отличен Радо Росенов на победа от квота за Париж Радослав Росенов се доближи на само още една стъпка от спечелване на...

Публикувахте от Българска Федерация по Бокс в Неделя, 25 юни 2023 г.