България е втора сила по смесени бойни изкуства в Европа. Тимът ни завоюва пет континентални титли на първенството по ММА  в Прага,а  към отличията бяха добавени едно сребро и два бронза. Осем от деветимата ни заминали за Чехия бойци се прибират в отличия.

Европейски шампиони станаха Фердун Османов (70 кг), Николай Николов (77 кг), Даниел Гълъбаров (120 кг), Атанас Сивов (120+ кг) и Александра Тончева (52 кг).

Сребърен медал в кат.84кг успя да извоюва Валери Атанасов, а бронз останаха Ростислав Райчев и Тенчо Караенев.
Швеция се нареди на първо място в отборното класиране с 1 сребърен медал повече от България. Скандинавците обаче бяха представени от 14 бойци на състезанието.

"Щастлив съм от нашето представяне и доволен от абсолютно всички наши бойци, включително и от Юксел Юсеин. Средната възраст на този национален отбор е малко над 20 години, което показва, колко талантливи са нашите състезатели, че се работи правилно в клубовете и, че дългосрочният план на БФММА за развитие на спорта ММА в България е правилен и работи.

При първата година на нашето съществуване, бойците ни спечелиха 5 медала от Световни и Европейски първенства. За 2016 година медалите вече са 12", каза президентът на федерацията ни Станислав Недков.

"Поздравявам за отлично свършената работа националните и личните треньори на медалистите. Честито и на останалите клубни треньори, защото без вас и вашите състезатели, нямаше да се създаде нужната среда и конкуренция, за да имаме толкова силен национален отбор", допълни Стъки.