Боксьорката Златислава Чуканова остана на една стъпка от спечелване на квота за Олимпиадата в Париж. Националката ни се хвърли от първия до последния гонг за победа над Дейна Морхауз (Ирландия), но за съжаление допусна поражение. Нашето момиче, отстъпи с 1:4 съдийски гласа в решителния мач в категория до 50 килограма на олимпийската квалификация в Банкок.

"Злати се би здраво и даде всичко от себе си, но и ирландката показа висока класа. Двубоят можеше да отиде и в посока на нашата европейска вицешампионка, след като Морхауз бе наказана за нечиста игра, но за съжаление в крайна сметка съдиите край ринга решиха в посока ирландката", информираха от федерацията ни по бокс.

Това бе последният мач с българско участие на квалификацията в Банкок. След нейния край равносметката е петима наши национали на Игрите в Париж. За медали във Франция след месец и половина ще боксират Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (71 кг).

Това е най-многобройната ни делегация на боксовия ринг на Олимпийски игри от Атина 2004 година насам, когато отново имахме петима участника.