Анита Доганова е една от участничките в MAX FIGHT 42. Бойното шоу, на което БЛИЦ е медиен партньор, ще се проведе на 3 май от 20:00 часа в столичния хотел "Маринела" (зала "ЕFE"). MMA състезателката, която е и детска учителка, ще се изправи срещу Мария Каракацани oт Гърция. Анита до момента е с две победи от два мача. Амбицирана е да продължи отличното си представяне и в петък отново да триумфира. 

MAX FIGHT 42 ще включва и срещи по правилника на бокса и К1. Днес в "Маринела" се проведе официалната пресконференция преди бойното шоу. На брифинга присъстваха организаторите, както и част от бойците, като всички заедно обещаха зрелищно шоу за зрителите на галата. 

Изпълнителният директор на MAX FIGHT Теодор Карастоянов представи един по един сблъсъците от бойната карта по правилата на ММА и кикбокс, а бойците също споделиха своите очаквания.

Световният шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев е част от организаторите, помагайки на Любен Джубрилов и Теодор Карастоянов. Плевенчанинът е организатор на четирите боксови сблъсъка в предстоящата в петък галавечер. Единият от тях е между шампиона на България Йосиф Панов - Пепелянката срещу Иван Николов.

Сред участниците е и бившият ни боксов национал Григор Саруханян, който има богат опит с много срещи зад гърба си. 

"Благодаря на MAX FIGHT, че подаде ръка на бокса, който за мен е нещо свято. Аз съм мечтал винаги да стана голям спортист и сега мечтата ми е да има повече хора като мен. Стремя се да помагам на повече хора да бъдат като мен", каза Детелин Далаклиев. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Главната битка на вечерта ще бъде срещата за титлата на К1 на организацията между шампиона Александър Петров и претендента от Холандия Ерол Конинг.

"Александър Петров е един от най-добрите ни кикбоксьори и има договор с MAX FIGHT за четири двубоя. Надяваме се да може да си го изпълни, защото той има и контракти с редица международни организации. Той се изявява предимно в чужбина, но се радвам, че можем да го гледаме и у нас. Съперникът му е от Mike’s Gym и е под ръководството на знаменития треньор Майк Пасание, който е тренирал Бадр Хари. Също така е и треньор на Стоян Копривленски", разказа Теодор Карастоянов.
 
Друг от интригуващите ММА мачове е между Калоян Колев и Аря Шейх (категория до 93 кг). "От 15 години се занимавам със свободна борба и имам много международни титли в неолимпийска борба. Съперникът е сериозен, но не се притеснявам. Подготвен съм за нова победа", коментира Калоян Колев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ MAX FIGHT 42:

Петьо Добрев срещу Трайчо Борисов - ММА, 70 кг

Стефан Миленов - Ръгбиста срещу Илиян Костов - ММА, 84 кг

Григор Саруханян срещу Цветозар Илиев - Бокс, 81 кг

Хайко Сахакян срещу Антонио Бушев - ММА, 77 кг

Константин Михайлов срещу Драгомир Петров - К1, 67 кг

Недко Николов срещу Богдан Стоилов - ММА, 70 кг

Анита Доганова срещу Мария Каракацани - ММА, 52 кг

Живко Стоименов срещу Вилиян Вилиянов - ММА, 77 кг

Бранко Бабачев срещу Драгомир Йорданов - К1, 81 кг

Йосиф Панов - Пепелянката срещу Иван Николов - Бокс, 71 кг

Калоян Колев срещу Аря Шейх - ММА, 93 кг

Александър Петров срещу Ерол Конинг - К1, 82,5 кг

 

Пепелянката и Иван Николов: