Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Преди няколко дни Антъни Джошуа победи руснака Александър Поветкин с нокаут в седми рунд и защити своите титли. Британецът, който е непобеден на ринга, притежава поясите в тежка категория във версиите IBF, WBA, IBO и WBO. Единствената, която му липсва, е тази на WBC, която се държи от Дионтей Уайлдър.

От повече от година феновете на бокса очакват с трепет кога официално ще бъде обявено разбирателство между Джошуа и Уайлдър за двубой. Двамата са с перфектен баланс на ринга, а всички смятат, че е време да стане ясно кой е най-добрият. Британецът има 21 победи от 21 мача (20 с нокаут), докато Бронзовия бомбардир е с 40 победи от 40 мача (39 с ноакут).

Джошуа обяви, че следващата му среща ще бъде на 13 април 2019 година отново в Лондон. Но съперник не бе обявен. В същото време Уайлдър има мач с друго голямо име - Тайсън Фюри. Циганският крал се завърна в бокса и е амбициран да се възкачи на трона. Двубоят между двамата е на 1 декември в Лос Анджелис. 

Ексцентричният англичанин също не познава вкуса на загубата, а в 27 мача има 27 победи (19 с нокаут). Фюри успя да се справи дори с легендата Владимир Кличко и да отнеме всичките му титли. Малко преди мача реванш помежду им обаче Фюри бе уличен в употреба на забранени вещества, а поясите му бяха отнети. Последва двугодишно наказание.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Антъни Джошуа обяви, че ако Уайдър победи Фюри, е готов да се изправи на ринга срещу него. Очакванията са, че на 13 април на "Уембли" със сигурност световният шампион ще се бие с притежателя на колана на WBC и победителят ще стори нещо немислимо - обединяване на всички титли в тежка категория.

Докато тримата спорят и се канят на всички пояси, цялата тежка категория очаква появата на скрит фаворит. Украинската машина Олександър Усик притежава поясите на WBA, WBC, IBF, WBO в полутежка категория, а на 10 ноември излиза да ги защитава срещу Тони Белю. Усик, който е със 17 победи от 17 мача (11 с нокаут) вече обяви, че ще се качи в тежка категория и ще атакува всички пояси, ако спечели срещу Белю.

В същото време претенции за мачове за световната титла проявяват Кубрат Пулев и Хюи Фюри, които се срещат на 27 октомври в "Арена Армеец", както и Дилиън Уайт.

Феновете на бокса ще могат да се насладят на редица зрелища до края на годината - Уайлдър - Фюри, Усик - Белю, Пулев - Хюи Фюри... 

А още на 2 декември вече ще има яснота кой е най-чаканият мач за 2019 година. При успех на Уайлдър над Фюри е ясно - всички искат бронзовия бомбардир срещу Джошуа на 13 април. Още отсега боксовите специалисти са готови със заключенията - този мач ще бъде битката на века и е по-чакан дори от Джошуа - Кличко. А Усик ще дебне от засада и ще чака своя миг срещу властелина на тежка категория, който и да е той.