Легендата на световния бокс Мохамед Али напусна този свят на 74-годишна възраст, но според американското списание „Форбс” оставя в наследство най-малко 50 милиона долара (б.р. 44 милиона евро) от своите битки на ринга и договори за реклами. Засега обаче не е ясно как точно ще бъдат разпределени парите между членовете на семейството му, които трябва да разберат помежду си.

Семейството на Мохамед Али се състои от 9 деца, от които 7 дъщери и 2 извънбрачни деца, 4 жени и един брат. Последната му четвърта жена Йоланда Уилямс се омъжва за него през 1986 година, след като преди това в продължение на три години се грижи за него, тъй като той е диагностициран с болестта на Паркинсън.

Най-известната от дъщерите му е Лайла (на 38 години), която като боксьорка върви по стъпките на баща си. Хана Али пък е авторка на много книги за баща си, а брат му Рахман също е бил боксьор и се е женил 6 пъти.

Смята се, че в своето завещание Али е предвидил най-малкото последната му жена и децата му. Според американските медии последната му съпруга Йоланда Уилямс, която се опитвала да държи повечето от децата му далеч от него, е определена като изпълнителка на завещанието. 

Както е известно, Мохамед Али почина в събота рано сутринта българско време във Финикс. Според официалната лекарска експертиза причината за смъртта е септичен шок по естествени причини. Дъщерята на легендарния боксьор Хана Али разкри, че сърцето на баща й е продължило да бие 30 минути, след като останалите му органи са престанали да работят.

Преди няколко дни Мохамед Али беше приет в болница във Финикс с респираторни проблеми, които бяха усложнение от паркинсона и в крайна сметка доведоха до смъртта на най-великия боксьор на всички времена. Според непотвърдени информации в последните дни от живота си той не е можел да говори.

Кой беше великият боксьор Мохамед Али - ТУК