Боксовият свят тръпне заради очаквания с интерес двубой между Антъни Джошуа (20 победи с нокаут от 20 мача) и Джоузеф Паркър (24 победи, 18 с нокаут). Двамата излизат на ринга на "Принсипалити Стейдиъм", на който се очаква да присъстват 80 000 зрители.

Боксовата галавечер започва от 22:30 часа българско време и ще бъде предавана по Диема спорт. Очаква се двубоят между Джошуа и Паркър да започне около полунощ или най-късно в 00:30 часа.

Антъни Джошуа е с 2,7 килограма по-тежък от Паркър. Британецът закова кантара на 109,7 килограма, което пък е с почти шест килограма по-малко от теглото му от последния му бой с Карлос Такам.

Според медиите на острова Джошуа и Паркър ще разделят общата сума за мача 67:33% в полза на британеца. При очаквани приходи от 20 млн. паунда, които зависят от продажбите на платеното телевизионно излъчване, билетите и международните приходи от права, това означава 13 млн. паунда за Джошуа и 7 млн. за Паркър. Към тази сума може да бъдат прибавени още 2 млн. паунда за англичанина от спонсори. Точно 15 млн. паунда взе шампионът на Международната боксова федерация и на Световната боксова асоциация за мача с Кличко.

Има четири важни титли (колани) в бокса. Антъни Джошуа държи тези на WBA (Световната боксова асоциация) и IBF (Международната боксова федерация), както и не толкова популярния на IBO (Международна боксова организация). Джоузеф Паркър е притежател на титлата на WBO (Световната боксова организация). След това идва и Дионтей Уайлдър със своя колан на WBC (Световния боксов съвет).

Никой в историята на бокса не е държал и четирите пояса едновременно. Дори легенди като Ивендър Холифийлд, Майк Тайсън или Владимир Кличко. Тайсън Фюри спечели три от титлите срещу Владимир Кличко, но бързо загуби една от тях (IBF), тъй като не пожела да се изправи срещу задължителен претендент за защитата й.

Още отсега се говори, че победителят от Джошуа - Паркър ще се бие с Доинтей Уайлдър за обединителна и абсолютна световна титла в бокса.

ПРОГРАМА НА ДРУГИТЕ ДВУБОИ
Александър Поветкин - Дейвид Прайс (за сребърните титли на WBA и WBO)

Райън Бенет - Йонфрез Парехо (за титлата на WBA в категория петел)

Антъни Крола - Едсон Рамирес (лека категория)

Джо Кордина - Хаким Бен Али (за вакантната титла на WBA в лека категория)

Джош Кели - Карлос Молина (за вакантната сребърна титла на WBA)

Морган Джоунс - Моше Ауматаги (супер-средна категория)

Шон МакГолдрик - Рики Литъл (категория петел)

Джошуа Буатси - Бартоломей Графка (лека-тежка категория)