Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър ще се изправят в битка на „Принсипалити стейдиъм“ в Кардиф в събота вечерта. Очаква се 80 000 да наблюдават двубоя. Антъни Джошуа ще се опита да затвърди лидерството си, след като заложи своите титли на WBA, IBO и IBF срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър.

Двамата проведоха открити тренировки в Кардиф. Особено любопитно бе поведението на Антъни Джошуа. 28-годишният британец се откроява доста от останалите с изявите си извън ринга. Много рядко Джошуа участва в традиционните словесни размени на закани.

На последната си пресконференция с Паркър той дори не позира с трите си шампионски пояса. А изказването му бе още по-изненадващо: “Трябва да запазиш мисленето си на претендент. Аз още съм претендент в главата ми. Затова рядко можете да ме видите с поясите. Оставям другите хора да им се наслаждават, защото моето мислене трябва да е като на претендент...“

„Очаквам с нетърпение предизвикателството Паркър, но това е защото сега аз съм ловецът. Не е време да си вдигам краката на масата и да си почивам. Аз ще съм там, за да защитавам своя трон."