Кашата около световния шампион Антъни Джошуа се забърква все повече и повече. Само преди броени дни британецът за втори път покори върха, печелейки четирите пояса при най-тежките - WBA, WBO, IBF, IBO.

Часове по-късно AJ бе задължен от IBF да защитава пояса си срещу официалния претендент Кубрат Пулев, като се заговори за битка през март месец на стадиона на Тотнъм в Лондон.

Днес обаче пресата на Острова гръмна с поредната новина около шампиона. Оказа се, че WBO федерацията официално също е поискала защита на титлата, където пък официален претендент е украинеца Александър Усик.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това от своя страна допълнително усложнява нещата, тъй като на Джошуа му е даден срок до януари да уреди евентуална битка с Усик, която трябва да се състои най-късно до 4 юни следващата година.

Всички тези неща водят британеца до почти никакъв избор, като той трябва да решава дали в рамките на няколко месеца ще прави двете защити, или пък ще се откаже и оваканти съответно някой от двата пояса.

На този въпрос обаче, отговор единствено могат да дадат от щаба на Антъни Джошуа. Съвсем скоро се очаква съобщение от световния шампион или мениджъра му Еди Хърн.