Кубрат Пулев е най-вероятният следващ съперник на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа, съобщи агентът му Еди Хърн. Британецът победи в реванша Анди Руис и си върна титлите на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF).

Джошуа трябва да направи задължителни защити до средата на следващата година на титлите си на IBF и на WBO, където претенденти са съответно Пулев и Олександър Усик.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Антъни няма намерение да се отказва от нито един от коланите си. Ще говоря и с двете организации и ще видим коя е с предимство. Мисля, че е IBF, но ще ми трябва потвърждение. Така че на този етап смятам, че първо ще бъде Пулев, а след това Усик. Мисля, че април или май е реална дата за следващия мач на AJ", коментира Хърн.

От IBF излязоха с официално съобщение, че са постигнали споразумение и Джошуа първо ще трябва да защитава титлата си срещу Пулев.

"Организациите постигнаха споразумение, че следващата задължителна защита трябва да бъде на IBF", се казва в съобщението.