Националите по бокс вече започнаха подготовката си като първия лагер за годината е на базата в село Нови извор край Асеновград. В отлични условия за тренировка момчетата на Палми Ранчев и главния треньор на националите Михаил Таков се подготвят двуразово. Групата е от 16 боксьора. Детелин Далаклиев е получил почивка, защото е студент 4-ти курс и трябва води редовни занимания в НСА.

Както е известно, Тервел Пулев се подготвя с личния си треньор Борислав Бояджиев на базата на Белмекен заедно с младежките национали. И Далаклиев, и Пулев ще се присъединят към колегите си от мъжкия отбор на 5 февруари за втория етап от подготовката, която ще продължи в София.

„Като за първи лагер момчетата са в добро физическо състояние. Не са прекалявали по празниците. Много малка част трябва да свалят по някой и друг килограм, но това е нормално. Следващите дни ще се включат в подготовката ни и бившият носител на Купа „Странджа“ Любен Тодоров, Калин Маврудиев, Георги Андонов и Симеон Чамов“, сподели главният треньор на националните отбори Михаил Таков.

В лагера в село Нови извор се включи и завършилият на 5-то място на Олимпиадата в Лондон Александър Александров-Памперса, който се подготвя за професионалните мачове към АИБА, които ще започнат от месец юни. В професионалните серии се очаква да се включат още трима българи, които имат договори – Тервел Пулев, Борис Георгиев и Спас Генов.

„Не сме в пълен състав, но 16-те човека, които са с нас, показват огромно желание и старание в тренировките. Само по този начин, с много труд и пот, се става голям боксьор и те осъзнават отговорността и доверието, което им се гласува. Федерацията ни осигурява отлични условия за подготовка и ние трябва да мислим единствено как да постигнем добри резултати през годината. Рано е да се прогнозира представянето ни на „Странджата“, но съм оптимистично настроен, защото виждам с колко хъс и желание работят момчетата“, заяви старши треньорът на мъжките национали Палми Ранчев.

Националите остават на базата в Нови извор до края на месеца, след което ще направят функционални изследвания в София и започват втория лагер, насочен изцяло към предстоящия турнир за Купа „Странджа“.