Над 200 боксьори до момента са сигурни за участие в тазгодишното издание на турнира за Купа "Странджа", който ще се проведе от 25 февруари до 2 март в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София. От БФ Бокс обявиха, че интересът към турнира е огромен.

На повече от 70 състезатели е отказано участие в надпреварата. Почти всеки отбор е подал допълнителни заявки за участие на техни спортисти, но организаторите са ограничили квотите, тъй като няма да има възможност да бъдат изигирани всички срещи за дните, в които ще проведе турнирът.

„Доста държави дадоха заявки за участие на Купа „Странджа“, като очакваме сред тях да бъдат и водещите боксьори на Русия и Куба. Водим разговори с техни представители да дойдат по-рано в София, за да направим съвместен лагер и спаринги, което ще бъде отлична възможност да проверим какво ни е нивото непосредствено преди турнира. В следващите дни ще има пълна яснота около участниците, но бройката ще бъде около 220 боксьора от всички страни“, заяви президентът на БФ Бокс Красимир Инински.