Детелин Далаклиев обяви, че ще съди депутата от ГЕРБ Владислав Николов, който заяви пред журналисти в Плевен, че ще внесе сигнал до парламента за побой в плевенска дискотека. Той замеси и името на световния шампион от Милано 2009. Случайно или не, точно днес се състоя премиерата на книгат „Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев“, написана от журналиста Георги Стоянов. Далаклиев е разочарован, че събитието беше помрачено от Владислав Николов. 

„С подобни твърдения си проличава колко са слаби ГЕРБ и колко съм силен аз! Не мога да си обясня подобна дивотия – да не би да съм мутра или част от контингента, който създадоха точно тези хора“, емоционално отбеляза Детелин Далаклиев, посочвайки, че ще съди Владислав Николов за клевета.

„Този човек (б.р. - Владислав Николов) трябва сам да си зададе въпроса дали това, което е казал, е нормално. Аз съм работил за моето име години наред, дал съм си живота за спорта. Такива хора трябва да бъдат наказани“, заяви още световният шампион, който преди година бе част от листата на БСП и оттогава си пати от герберите.

"Боксът няма нищо общо с боя. Аз съм 57 килограма и ако ми излезе някой, който е 120 кг, как да го бия и това, което се говори в момента в Плевен - това е някаква пропаганда срещу мен. Нямам думи просто, това са големи глупости", добави боксьорът.

"Далаклиев е спортистът, с който всички трябва да се гордеем, а колегата от ГЕРБ Николов не трябва да го коментираме. Нека акцентът не пада върху това.", заяви областният управител Илиян Йончев, който присъства на представянето на книгата на Далаклиев.

Авторът й Георги Стоянов пък използва случая, за да отбележи, че точно управници и политици като Николов трябва да прочетат книгата, за да видят какво е направил един човек за България и за родното си място.
„Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев“ събра много млади хора в зала „Плевен“. Близо час продължи представянето на проекта.

„В тази книга аз съм разказал живота си, без да се притеснявам кой съм и какво съм постигнал", каза шампионът. Според него всички подрастващи и вече големи трябва да я прочетат, за да разберат, че когато човек има цел и я преследва, той ще постигне мечтите си. „Спортът и учението са най-важни, ако всеки човек спортува, няма да има насилие“, категоричен бе Детелин.

00000.000.dalakliev.jpg