Името на световния шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев бе замесено покрай побоища в известна плевенска дискотека. Това стана ясно на днешната пресконференция на плевенския народен представител от ГЕРБ Владислав Николов.

„В една от приемните при мен дойдоха разтревожени майки и съобщиха за редовни побоища в известна дискотека в Плевен. Сценарият бил един и същ – когато клиентите си тръгвали отвън ги нападали и биели. Последният случай пред въпросното заведение е от 16 март тази година, когато към 01:00 часа са били пребити четири момчета, които празнували рожден ден на единия от тях. Същата вечер е имало и други такива побоища. Някои от пострадалите са си извадили и медицински. Информацията, която имам е, че нападателите в изброените случаи са едни и същи. Те са от плевенски боксов клуб, а някои дори може да са и шампиони. За тях вероятно това са един вид тренировки …“, разкри депутатът.

Николов добави, че подобни екшъни са ставали пред дискотеката всеки петък и събота. „Апелирам към директора на МВР-Плевен да вземе нужните мерки, за да се реши проблемът. Не можем да допуснем пред заведение в центъра на града биячи да причакват децата ни и безнаказано да ги тормозят. Имам информация за оказван натиск върху някои от пострадалите момчета, които са подали жалба в полицията. Един от обаждалите се е Детелин Далаклиев“, заяви плевенският народен представител Владислав Николов.

Той се е ангажирал пред разтревожените майки да внесе питане до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, което се изразява в няколко въпроса:
1. Колко побоя са се случили вечерта на 16 март?
2. Едни и същи ли са лицата, участвали в тях?
3. Защо от полицията в Плевен не са взети мерки, за да бъдат предотвратени тези инциденти?
4. Как към нападателите е изтекла обратно информация, че срещу тях има внесени жалби от страна на жертвите?
ИЛИЯН ЦВЕТКОВ/БЛИЦ