Най-добрият български таекуондист Владимир Далаклиев продължава да носи успехи за България през 2017 г. След като спечели бронзов медал на световното първенство в Южна Корея в категория до 68 кг, сега той грабна и сребърен медал на европейския шампионат по таекуон-до за олимпийски категории, което се провежда в София.

Далаклиев бе повече от категоричен по пътя към отличието. Той победи представител на Босна и Херцеговина с технически нокаут, не даде никакви шансове на украинец във втората среща, а в третата победи таекуондист от Сърбия. На полуфинала Влади се изправи срещу много силният състезател на Русия, а на финала отново игра срещу руснак - Арман Иглаиев. Българинът бе подкрепян от многобройната публика в зала "Асикс Арена" и в крайна сметка спечели среброто.

Другият ни представител в категорията Митко Джорджев показа невероятна игра. Той победи представител на Молдова в първата среща, след това срещу него излезе олимпийският шампион в тази категория от Испания Раул Гонзалес Бонита. Джорджев игра повече от отлично и показа всичко, на което е способен, за да го отстрани. В третата среща таекуондистът на ТК "Гладиатор" отстрани играч на Белгия, но в битката за медал не успя да преодолее своя съперник. Той обаче грабна сърцата на публиката с невероятния хъс, който показа на това европейско първенство.

Останалите българи също имаха поводи за гордост. Йордан Колев, Никол Чорбанова и Теодор Георгиев също записаха победи в категориите, в които се състезаваха.

Така България спечели втори медал от втория ден на европейското първенство за олимпийски категории и паратаекуондо. Михайл Христов спечели бронз при параспортистите.