„Няма по-голяма чест от тази да чуеш химна. Тогава забравяш за всички лишения, за тежките тренировки и изтощителното сваляне на килограми. Всичко придобива смисъл и си струва”. Думите са на 20-годишния Даниел Асенов - вече четирикратен европейски шампион по бокс (два пъти при юношите и два пъти при мъжеге). 

БГ Тайсън даде интервю за bTV в залата в „Дианабад”, където е на лагер с националния отбор. Изглежда пределно концентриран, изцяло отдаден на работата, която му предстои по пътя към покоряването на следващата цел. А тя е ясна: световната титла.

Селекционерът на държавния ни тим – кубинецът Арате, разрешава на Тайсъна от Кукорево да отдели 10 минути за интервю.
Асенов е в настроение. Натоварванията не помрачават усмивката му. Даже напротив. Говори с много страст за чувствата, които изпитва и пътя, по който е тръгнал, за да гради кариерата си, но и за своята приятелка, която е мъжко момиче, избрало именно неговия спорт.

Даниел гледа с амбиция в бъдещето и не изключва възможността да премине при професионалистите. Загатва, че най-вероятно ще го видим в друга категория на летните игри в Токио през 2020 г. Именно с покоряването на върха в японската столица е свързана и най-съкровената му мечта – олимпийската титла.