Даниел Асенов продължава да съжалява за случилото се на финала на Европейските игри в Минск. Боксовият ни национал в категория до 52 килограма даде всичко от себе си срещу Габриел Ескобар, но съдиите присъдиха победа на испанеца с 4:1 съдийски гласа. За Асенов остана среброто, на което той не се радва. 

"Завоювах сребърен медал, но той не ме устройва. Истината е, че се усещам като победител, излизайки от тази битка. Не искам да коментирам мача, защото все още съм леко афектиран, но аз и щабът сме доволни от показаното", каза Асенов, който в неделя в интервю пред БЛИЦ разкри, че има обяснение за скандалното съдийство на финала - "Не се учудвайте! Истината е, че се въртят едни огромни суми и нали се досещате за какво става въпрос...". 

"Смятам, че направих необходимото, за да вдигнат ръката ми, но в спорта се случват и загуби, които целят да ни мотивират и да ни направят по-силни. От малък знам, че съм роден да бъда шампион!", каза още Асенов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Искам да благодаря на г-н Красимир Инински, г-н Красен Кралев, Министерството на младежта и спорта. Благодаря на треньорския щаб, който беше неотлъчно до мен: Жоел Арате, А.Александров, В.Поптолев и личните ми треньори-Димитър и Тодор Мутафови. Голямо благодаря на лекарите и психолозите на отбора: масажистът ни Георги Иванов, доктор Иван Иванов и психолога ни Иван Иванов. Също така съм признателен на Българската армия, на моите съотборници от националния отбор и на всички фенове на бокса за цялата подкрепа, която ми оказват", добави БГ Тайсъна.