Известният български боксьор, ММА боец и върл фен на футболния Левски Даниел Илиев записа категорична победа над Дамян Юстоп (Полша) в една от най-атрактивните битки на EFM Show по правилника на К-1 в Полша, съобщава MMA.bg.

Двамата бързо заеха центъра и започнаха да играят на размени с комбинации и кикове. Илиев усети добре дистанцията още в началото и успя да използва добре ръстовото си предимство. До края на първия рунд българинът вкара повече удари и беше по-активният в клетката.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Във втория рунд отново Илиев спазва добра дистанция, използва удари с крака и ръце, за да държи на разстояние Юстоп и да му нанесе поражения, които към края на рунда вече си личаха по краката му.

В третия рунд Дамян влезе по-агресивно и нанесе няколко точни удара в главата на Илиев. Темпото остана високо до края, като полякът нанесе сериозни удари и направи аркада на българския атлет.

От ъгъла на Илиев усетиха промяната в стратегията на опонента и в следващия рунд Дани отново намери своята дистанция, макар и двамата да заиграха в по-бавно темпо и без излишни рискове. В края на рунда гонгът спаси поляка, след като българинът натисна сериозно с няколко комбинации, които зашеметиха опонента му.

При последния рунд двамата наложиха умерено темпо и Дани продължи да държи добра дистанция. След размяна на няколко удари, Илиев остана по-активният в клетката до самия край, в който съдиите дадоха своите гласове за Илиев.

След победата си Дани Илиев пусна своя снимка в "Инстаграм", на която е облечен с фланелка с образа на премиера Бойко Борисов. Коментарът към снимката гласи: "За силна и стабилна България ни трябват можещи и опитни хора!"

Другият български участник Георги Валентинов прекъсна серията си от три поредни успеха и загуби от полския състезател Игор Михалишин.