Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на три различни версии Антъни Джошуа изрази надежда да се бие Тайсън Фюри. Последният отдавна е извън ринга и има проблеми не само с физическата си форма, но и с боксовия лиценз, който не може да си върне преди края на изслушванията по обвинението в употреба на допинг.

“Колко е бойното тегло на Фюри – приблизително около 115 кг? Той може да се върне дори и при 140 кг, Джордж Форман се върна на ринга по-тежък, от колкото е бил в най-добрите си години”, коментира Антъни Джошуа.

„Ако Тайсън тежи дори повече от 200 кг, но в същото време бъде е в състояние да се движи нормално и да се боксира, хората ще го гледат. Ако той се върне по-тежък и изпитва проблеми срещу който и да е гастрольор, това ще бъде безинтересно за хората! Важно е как Фюри ще се представя с новото си тегло“, допълни британецът, който трябваше да се боксира с Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф, но заради травма на Кобрата ще защитава поясите си срещу Карлос Такам.