Бившият световен шампион в свръхтежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа е бил откаран в болница след сензационната си загуба от Олександър Усик в Лондон. В битката 31-годишният британец загуби шампионските си появи във версии WBA (Super), IBF, WBO и IBO.

Причината за посещението на лечебното заведение са били съмненията за счупена очна кухина. Самият Джошуа и промоутърът му Еди Хърн признаха, че британецът не е можел да вижда нищо с дясното си око след деветия рунд. На телевизионните кадри се виждаше, че в десетата част областта около окото на Ей Джей беше потъмняла и отекла.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн 

„Нищо не виждах с едното око след 9-ия рунд. Помислих си, че това е лоша ситуация, тъй като преди това никога не ми се беше случвало подобно нещо. Иначе дишах добре, белите ми дробове са добре, имах въздух за всичките 12 рунда. Какъв ми беше планът след това, след като престанах да виждам с едното око? Просто да остана в битката“, коментира Джошуа.

„Усик държеше добро темпо, но той все пак пропускаше много удари. Проблемът беше в мен, тъй като му дадох прекалено много възможности. За реванша ще засиля моите удари. Трябва да поработя върху грешките си. Ще се върна по-силен. Знам точно от какво имам нужда, за да съм по-силен“, добави британецът.

„Окото му не изглеждаше добре и имаме съмнения за фрактура. Лекарите в болницата ще кажат. Ей Джей вече говори за реванш. Когато слезе от ринга, първите му думи бяха: „Мога да го победя! Знам точно как да го направя“. Сега всички говорят за реванш, но понякога е много трудно подобни мачове да се организират“, обяви Еди Хърн.