Последният боксьор, който е побеждавал Флойд Мейуедър – Серафим Тодоров, може да се срещне отново с американеца на ринга. Това съобщи Сарафа пред БЛИЦ.

Двамата излязоха един срещу друг на полуфинала на Олимпиадата в Атланта през 1996 година и тогава българинът победи. До ден днешен Мейуедър записа 48 победи на професионалния ринг, а преди ден надделя над Мани Пакиао в „Битката на века”.

Журналисти от CNN, които направиха филм за Серафим Тодоров преди боя на 38-годишния Мейуедър с Пакиао, са се заели с амбициозната задача да организират бенефис на американеца, който да бъде именно срещу Сарафа. Битката трябва да се състои в САЩ, а за точно дата все още няма яснота, тъй като Флойд е пред дилема дали да има още един двубой или да приключи с професионалния бокс непобеден.

„Обадиха ми се от CNN и ми споделиха каква идея имат. Ще стане страхотно шоу. Тези американци ги разбират нещата.Знаят как да организират такова събитие. Дай Боже да стане факт. Ще бъде нещо като бенефис за Мейуедър и искат аз да съм срещу него, защото само аз го победих”, заяви 45-годишният Серафим Тодоров пред БЛИЦ.

fggf.jpg

„Гледах мача с Пакиао. Много ми хареса играта на Флойд. Постъпи много мъдро. Игра защитно, но само така може да бъде победен Пакиао. Той е файтър, непрестанно атакува, обича такъв бокс. Срещу него трябва да се пази дистанция. Ако тръгнеш в неговия стил, нямаш шанс.

Като цяло Мейуедър не е пораснал много. Ако беше в аматьорския бокс нямаше да може да вдигне глава. Той е бизнесмен, подбира си противниците, а при нас няма такова нещо. Който ти се падне – излизаш и се биеш.

jyj.jpg

Поканиха ме на мача, но не исках да насочвам вниманието към мен. Ако бях отишъл, щяха прекалено много на мен да ми обръщат внимание и щеше да се загуби блясъка на Мейуедър - Пакиао. Двубоят щеше да остане в моята сянка (б.р. - смее се). Там имаше хиляди журналисти, камери. Все пак това беше техния мач, не исках да им отнемам вниманието”, сподели още Сарафа.
Юри Славчев/БЛИЦ