Един от най-актуалните и перспективни ММА бойци в България – Георги Валентинов, даде първото си интервю за скандала с отстраняването от „Белатор“ (Bellator MMA). Втората най-престижна организация за смесени бойни изкуства в света едностранно прекъсна договора си с 26-годишния българин, след подаден сигнал от египетски журналист.

Според статията на журналиста Карим Зидан от "Bloodyelbow", Валентинов е част от нео-нацистка групировка, визирайки „София Запад“. В материала се посочва, че българският ММА боец е замесен и в расисткия скандал по време на мача България – Англия на 14 октомври на Националния стадион „Васил Левски“. Валентинов говори по случая пред Boec.BG: 

- Георги, излезе много неприятна новина, свързана с теб и „Белатор“. Може ли да я потвърдиш и как научи?
- Изключително неприятна новина… Мениджърът (б.р. – Никола Атанасов) ми се обади и ми съобщи.

- Как приемаш обвинението, че си част от нео-нацистка група?
- Никога не съм бил част от подобни групи и организации. Членувам единствено в SBG (б.р. – школата на Джон Кавана). Твърдо се обявявам срещу расистки и нацистки прояви! Аз съм спортист и философията на моя спорт ме е научила да уважавам другите спортисти, без значение от тяхната националност или религиозна принадлежност.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Защо те обвинят в расизъм и свързан ли с някога в миналото си с подобни прояви?
- Не съм расист! И го заявявам твърдо. Научен съм да нося отговорност за постъпките си, но няма да приема подхвърляния и недоказани твърдения, относно мое поведение.

- Предполагам, че трудно се говори в такива моменти, но как се чувстваш?
- Ситуацията, в която попаднах, е изключително нелепа. Шокиран съм! Но вярвам, чe от „Белатор“ ще преразгледат решението си и договорните ни отношения ще бъдат възстановени.

- Какво следва оттук нататък?
- Участието ми във верига от ранга на „Белатор“ е моя мечта и цел, за постигането на които вложих много упорит труд. Вярвам, че подобна нелепа ситуация няма да ме отклони от пътя, по който съм тръгнал. Щом личност като Джон Кавана видя моя потенциал като човек и спортист, значи има причина за това.

Георги Валентинов е родом от Стара Загора. На 26 години. Той се състезава в полусредна категория (77.1 кг). Българинът натрупа сериозен опит, въпрки младостта си, като зад гърба си има вече 26 мача при професионалистите – 21 победи и 5 загуби. В момента е в серия от три поредни успеха. От тази година той се присъдени към една от най-добрите школи в света – ирландската „SBG“ (б.р. – Straight Blast Gym Ireland), където тренира под ръководството на именития специалист Джон Кавана. Валентинов дори изкара на два пъти двуседмичен лагер при Кавана, който е треньор на двукратния световен шампион на UFC Конър Макгрегър.