Защитилият европейската си титла боксьор Даниел Асенов се завърна в България след големия си триумф вчера в Украйна. БГ Тайсъна ликува на първенството в Харков, окичвайки се със златото след успех на финала в категория до 52 килограма срещу англичанина Дийн Фаръл. 

20-годишният Асенов сподели, че най-трудно му е било да се боксира на полуфиналите и е спечелил титлата благодарение на правилната тактика. Припомняме, че в спора за място на финала българинът елиминира Дмитро Замотаев. 

"Искам да изкажа своите благодарности към хората, които ми помогнаха да се изкача за четвърти път до европейския връх. Без тях това нямаше да е възможно. На първо място благодаря на г-н Красимир Инински и Българска федерация по бокс за прекрасните условия за подготовка. Треньорите ми Жоел Арате, Валентин Поптолев, Палми Ранчев, Михаил Таков, Александър Александров, Тодор и Димитър Мутафови се погрижиха за влизането ми в най-добра спортна форма, а бат Жоро и бат Иван отговаряха за липсата на сериозни контузии! Благодаря Ви! Благодарности отправям и към моето семейство и близки, които винаги ме подкрепят, независимо от крайния резултат. И накрая последно, но не на последно място - Благодаря на целия български народ, който ме подкрепя и стимулира за нови победи! Аз много обичам България и се чувствам горд да се нарека БЪЛГАРИН!", написа във "Фейсбук" Асенов.

"С помощта на тактиката на треньора Арате успях да победя. Първият рунд докато се съвзема беше малко трудно, но след това наблегнах на моите силни удари и успях да надделея в битката", каза златният БГ Тайсън при завръщането на българска земя. 

"Беше ми най-трудно на полуфинала. Бях останал единствен наш състезател, защото реферите прецакаха всичко, а освен това играех и с представител на домакините. Радвам се, че успях да завоювам европейската титла", доволен е БГ Тайсъна, който заедно със Стефан Иванов завоюваха квоти за световното първенство в Германия в края на август.