Промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн разкри, че обединяващ мач за всички световни титли в свръхтежката категория на професионалния бокс между неговия клиент и Дионтей Уайлдър може да се състои до края на годината. Както е известно Джошуа тази нощ победи Джоузеф Паркър и вече е носител на поясите във версии WBA, IBF, IBO и WBO. Уайлдър път е притежател на шампионската титла на WBC.

„Мисля, че този мач трябва да се състои до края на 2018 година. Можех да бъда и по-категоричен с дата за евентуалния мач, ако двамата не бяха толкова непредсказуеми. Именно заради това уреждането на мача може да отнеме повече време“, коментира Хърн.

Антъни Джошуа трябва да се бори задължително срещу всички претенденти и да защитава световните си титли. Ако не е в състояние да го стори и да отговори на исканията на съответните организации, британецът рискува някой от шампионските колани да му бъде отнет.

Управителните органи на WBO, WBA, IBF и IBO имат различни класации и четирима отделни претенденти, които искат да се изправят срещу Антъни Джошуа. Претендент номер 1 на WBO е Александър Поветкин, който спечели срещу Дейвид Прайс в мач, който се състоя също на „Принсипалити стейдиъм“ в Кардиф и подгря публиката преди зрелището между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър.

„С Еди Хърн предварително обсъждахме, че следващият мач на Джошуа трябва да е срещу Поветкин. За момента нямаме договор и не може да се каже, че всичко е сигурно. Планираме такъв мач до края на годината, вероятно през есента“, призна Андрей Рябински, промоутърът на Поветкин.