Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази задоволството си от представянето на родните бойци в турнира "Странджата". България завърши с 3 златни, два сребърни и 9 бронзови медала от състезанието.

“Радостен съм от представянето на боксьорите ни. Публиката също беше доволна, защото често чуваше родния химн. Благодаря на привържениците, които подкрепяха боксьорите ни. Тяхното поведение направи впечатление и на чужденците”, коментира Инински.

“Смятам, че Александър Александров заслужено получи трофея “Странджата”, защото победи най-убедително във финала. Но пак казвам, че съм доволен от всички, защото това е първия турнир за годината и е нормално състезателите да не са в оптимална форма. Детелин също показа, че е отличен боксьор. Трудно му е в новата категория до 60 кг, но съм сигурен, че с времето ще свикне и ще продължи да печели медали”, продължи шефът на федерацията по бокс.

Той разкри и как ще се готвят националите за предстоящото европейско първенство в Беларус.

”Остават в лагерна обстановка. Ще участваме на всички турнири до европейското в края на май. Преговаряме с Турция за съвместен лагер, който ще ни позволи да си сверим часовниците. Има разговори и с федерацията на Беларус за общи спаринги”, завърши Инински.