Шампионът на ММА боевете на UFC Хабиб Нурмагомедов отговори на поредната порция провокации от страна на бившия си съперник Конър Макгрегър. Този път поводът беше публикация в „Туитър“, в която ирландецът сравни съпругата на дагестанския боец с хавлиена кърпа. Това беше счетено за обида към религията на Нурмагомедов, а след това Макгрегър изтри туита.

„Ако мислиш, че можеш да обиждаш чужда религия и да бъдеш в безопасност, много грешиш“, написа Хабиб в „Туитър“.

Атаката продължи в същата популярна социална мрежа, където Нурмагомедов публикува снимка на Конър Макгрегър с Тери Мъри, която съди ирландеца за бащинство на детето й.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Изнасилвач, ти си изнасилвач. Ти си лицемер, който не иска да поеме отговорност за действията си. Справедливостта ще те намери. Ние пак ще се срещнем“, обяви 30-годишният руснак.

Целият сапунен сериал с нападките между двамата бойци предизвика реакция от шефа на UFC Дейна Уайт, който предупреди, че организацията му ще вземе мерки да прекрати конфликта.

„Запознат съм с целия обмен на съобщения между Конър и Хабиб. Ситуацията стигна до неприемливо ниво. Сега UFC търси необходимите мерки, за да удържи отборите на двамата. Проблемът се решава отвътре“, коментира Уайт пред „Yahoo“.