Борислав Велев записа 14-та победа в професионалния бокс с 14-ти нокаут. Известният левскар нокаутира още в първия рунд германеца Омар Сиала с мощен удар в тялото, в резултат на който той е с фрактури на ребрата. Мачът беше главната боксова среща на MAX FIGHT 58, провела се в зала "Левски София".

Очакванията за зрелище не се сбъднаха, след като Велев набързо успя да спечели и да продължи впечатляващата си серия.

Софиянецът започна с атаки в тялото на съперника още в началото. Възпитаникът на треньора Владислав Георгиев наложи мощни крошета в главата на германеца в последната минута на рунда. След брилянтен отклонен и ъперкът в черния дроб от страна на Велев, Омар Сиала се строполи на земята.

35-годишният германец не успя да се възстанови от удара и остана на пода.

Борислав Велев - Рой беше определен за победител с нокаут в първия рунд и обра овациите на публиката.

Над 2500 зрители присъстваха на галавечерта MAX FIGHT 58. В под главна битка на вечерта в ММА формат кат. до 93 кг бургазлията Мирослав Милков победи в първия рунд с ТКО представителя на Варна Никола Златев.  

Битките на живо изгледаха спортни легенди в бойните спортове. Бившият президент на футболния Левски Томас Лафчис също беше сред публиката. Присъстваха още първият олимпийски шампион в 100-годишната история на българския бокс Георги Костадинов, световните шампиони по само близнаците Росен и Румен Димитрови и др.

Следващото събитие, което организацията MAX FIGHT, ще организира е 59-та галавечер - на 20 юли в Свети Влас.