Олександър Усик е бил откаран по спешност в болница в Рияд, след като записа историческа победа над Тайсън Фюри и се превърна в първия боксьор от 25 години, който става носител на всички шампионски пояси в свръхтежката категория на професионалния бокс. Украинецът надви Циганския крал с разделено съдийско решение и вече е притежател на титлите във версии Световен боксов съвет (WBC), Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Международна боксова организация (IBO) и Световна боксова организация (WBO).

След мача Усик не се яви в предварително планирания час на пресконференцията. Стана ясно, че е бил откаран спешно в болница заради съмнения за счупена челюст. Появиха се и кадри как украинецът е почти носен от членове на своя екип до съблекалнята след края на битката с Фюри.

Повече от два часа по-късно украинецът все пак даде пресконференция на медиите. Той потвърди, че през октомври ще даде на Циганския крал предварително договорения реванш.

"Благодаря много на моя екип, на моето семейство и на моята страна. Слава на Украйна! Това е велик момент, велик ден. Нямам думи за случилото се", беше краткият коментар на Усик веднага след края на битката с Тайсън Фюри, а след това разцелува и съпругата си Екатерина.

С успеха над британския си съперник 37-годишният украинец остана непобеден в свръхтежката категория на професионалния бокс. Той е спечелил всичките си 22 срещи, а 14 от тях с нокаут.