Медицинските изследвания, с които боксьорът Борис Станчов се е състезавал, са фалшифицирани. Това показа проверка на bTV.

21-годишният мъж почина преди седмица на ринга в Албания, боксирайки се с чужда самоличност. Тази на братовчед му - Исус Величков.

Напълно здрав и без сърдечни проблеми. Това е записано в картона на Исус Величков. Заключението е на доктор Михаил Николов, общопрактикуващ лекар в Луковит.

На официалния адрес в интернет обаче медията не открива негов кабинет. Направили опит да потърсят доктор Николов и в кабинета му в село Петревене. И тук обаче той не бил открит за коментар 

От bTV го потърсили и по телефона, но той отказал да отговори на техните въпроси и помолил да „не го провокираме”.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Братовчедът на починалия боксьор - Исус Величков, е имал роднини в Луковит, но твърди, че не познава доктор Николов.

„За без пари, едва ли някой ще подпише тези документи”, казва Величков.

Именно в медицинския картон може би се крие истината за фаталния инцидент, смята боксьорът Тервел Пулев.

„Обикновено минаваш през различни кабинети, а не само през един лекар. Това ми звучи малко като – „Докторе, ето ти 100 лева и направи медицинското", казва Пулев.

Към документите са приложени и изследвания за ядрено-магнитен резонанс от софийската болница „Света Анна". Подписани са от доктор Елка Николова.

„То няма печат, сбъркано е и логото на болницата. Практически ние нямаме нито такъв лекар, нито такъв преглед”, разкрива Антон Луков от пресцентъра на МБАЛ „Св. Анна”.

От Боксовия професионален съюз признават, че нямат механизъм, по който да проверят дали едно изследване е автентично.

„Получавам документите от мениджъра. Федералният лекар не е разследващ орган, той поглежда дали има подпис и печат на лекаря, а тук имаше всичко”, казва Венцислав Николов. 

А мениджърът на починалия боксьор отново не беше открит за коментар.