Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко възнамерява да има мач в САЩ преди евентуалния си сблъсък с българина Кубрат Пулев – Кобрата до края на тази година.

„Феновете в САЩ ми липсват. Тук има много хора, които харесват бокса. Искам отново да направя мач в САЩ. Разбирам критиките, че мачовете ми не са равностойни и са малко скучни. Нещата обаче не са толкова прости", сподели Кличко пред журналисти в Ню Йорк и добави, че това може да се случи след двубоя му с австралиеца Алекс Лиапай на 27 април в Германия.

37-годишният украински боксьор има за цел да се изправи срещу победителя от мача Бърмейн Стивърн и Крис Ареола, които трябва да определят новия шампион във версия WBC (Световен боксов съвет). Поясът в тази версия бе овакантен от след отказването от бокса на Виталий Кличко, брат на Владимир.

"За да се бия в САЩ ми трябва телевизия, няма значение дали е Showtime или HBO. Нуждая се и от зала. Разбира се, и от опонент, който да е интересен за феновете. Мисля, че победителят от Ареола и Стивърн е добър избор", допълни украинецът.

За да си осигури мач с Кличко, българинът Кубрат Пулев трябва да победи в двубоя си през април, когато защитава званието претендент за световната титла.