Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев бе награден за спортист на декември на церемония в Пресклуб "България". Кобрата отново говори за евентуален мач с Кличко и отсече, че украинецът няма как да избяга.

"Аз съм търпелив човек. Определено Кличко отбягва мача между нас и то нарочно. Това е до едно време, има правила, които няма как да заобиколи. Мисля, че няма да бъде чак толкова краен и да поиска мачът да е в Украйна, а и мен не ме притеснява", обяви Пулев.

"Информациите, че Юрген Бремер ще бъде следващия ми противник са абсолютни глупости. Той няма как да ми е противник, защото е съвсем различна категория. Трябва да качи около 35 килограма, за да ми е противник, или аз да сваля 40", допълни интерконтиненталният шампион.

"Винаги времето за почивка е малко. Все пак работата и напрежението ни държи живи. Човек има нужда от тази тръпка. Надявам се всичко да бъде наред с контузията. Тя е оправена, но това не е като при колите, да сменим една част. Трябва време. Ще ми трябват поне два месеца, в които да вляза във форма", сподели Пулев.

"Мач с Кубрат и Тервел – да, но между тях – не. Ако аз ще играя, може би и брат ми ще играе в същата гала, така че ще бъде интересно. А може би и за пръв път да стане професионалист тогава, нищо не се знае", завърши Кобрата.