Притежателят на четири от петте световни титли в професионалния бокс в тежка категория Владимир Кличко отново опитва да се измъкне от мач с Кубрат Пулев. Украинецът задължително трябва да защити пояса си от IBF срещу Кобрата. Кличко обаче сподели, че иска да опита да спечели и титлата на WBC, за да стане безспорен шампион. Според него Кобрата е нов и недодялан и мач между двамата искат само в България.

Кличко говори с мениджъри за уреждане на двубой с канадеца Бърмейн Стивърн, който държи титлата на WBC.

"Надявам се федерациите да проявят разбиране и да ми позволят да се бия за тази титла. Знам, че е сложно, но се надявам отново да се бия в САЩ. За целта трябва да намерим американска телевизия, която да дава мача, защото съперникът ще иска много пари”, заяви Кличко.

“Чух, че някои искат да се бия с Пулев, но всички те са от България. Ако приема този мач, ще ме критикуват, че се бия с човек, който има само 20 мача. Той със сигурност има сериозни умения, но е нов и недодялан. Един обединителен мач ще е съвсем друго нещо. Феновете ще са доволни, а аз бих бил щастлив да стана безспорен световен шампион. Това е нещото, което искам сега”, допълни украинецът.