Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев бе до брат си Тервел при успеха му над Викапита Мероро в Танзания, а след срещата го разкритикува. По-малкият от братята Пулеви пък не бе доволен от съдията при 16-ата си поредна победа.

В началото играеше по-предпазливо и аматьорски, с един-два удара. Това е професионален бокс и му казах да не се сърди на съдията. Първо Тервел го надигра, обезвери го с левите прави и с движението с краката. Всички тези неща доведоха до това, което стана в деветия рунд. Когато вървят рундовете играта става съвсем различна. Противникът му се умори и нямаше вече никакъв шанс. Започва да не вижда ударите след толкова леви прави, които Тервел му вкара“, заяви Кубрат Пулев пред bTV.

Тервел може много повече. Не беше в топ форма и формата, в която съм го виждал. Може би роля изигра и това, че не е играл много време. Когато не си бил на ринга дълго време, губиш рутината. Надявам се да сте доволни от мача. Видяхте колко много българи имаше, което радостно, дори и в Африка. Навсякъде има българи, които дойдоха да ни подкрепят, за което им благодаря“, добави Кобрата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В същото време Тервел Пулев описа сблъсъка като уличен бой с много непозволени похвати от страна на противника, който се отказа в предпоследния девети рунд. Така по-малкият от братята Пулеви записа 16-а победа от 16 мача на професионалния ринг и направи поредна крачка към битка за световната титла в полутежка категория.

"За мен лично беше грозен мач, не съм доволен от качеството на бокса. Съдията допусна мръсна игра, към която трябваше да се адаптираме и да играем с неговите камъни по неговата глава. Не искам да играя с удари зад врата и неща, които са забранени и във всяка друга точка на света ще бъдат санкционирани. Боли ме малко ръката. Твърда е главата на това момче. Това си беше уличен бой. Важното е, че ние променихме тактиката. Казаха ми "Тръгвай напред. Няма значение какво прави той. Нашата тактика е правилната". И го накарахме да отстъпи в последните рундове. Аз се опитвах да покажа на съдията, че ме държи, но нямаше едно официално предупреждение. Видя се, че с напредването на мача, в късните рундове, неговата форма отпадаше, а аз продължавах да си поддържам темпото и тактиката. Задухът е много голям. С това трябваше да се справя. Моят противник е от Африка и е свикнал", заяви Тервел секунди след успеха си.

"Трябва задължителна почивка. Може да отидем на сафари, казаха организаторите. Най-вероятно ще направим нещо екзотично. Няма само да седя в хотела, да почивам и да тренирам", добави по-малкият брат Пулев за плановете си в следващите дни.