Два пъти повече пари ще прибере шампионът по бокс Антъни Джошуа за предстоящия си мач с Александър Усик, в сравнение с последната си битка - победата над Кубрат Пулев, информират в Англия.

Носителят на поясите на WBA, IBF, WBO и IBO ще вземе 17,5 милиона евро, а голяма част от средствата ще бъдат генерирани от наличието на фенове на "Тотнъм Хоспър Стейдиъм" в нощта на 25 септември.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Организаторите на боя Джошуа - Усик все още не обявяват каква сума ще получи украинецът, но тя със сигурност ще е по-висока от тази, която взе Пулев по непотвърдени данни - около 3 милиона паунда, точно заради присъствието на фенове на трибуните.

Припомняме, че Пулев и Джошуа се биха на 12 декември миналата година пред едва 1000 зрители в зала "Уембли" в Лондон в разгара на пандемията от коронавирус, като българинът беше този, който настояваше мачът да се проведе на всяка цена именно тогава.

Битката между двамата бе протакана 4 години и отлагана 10 пъти от 7 май 2016 година, а от щаба на Джошуа бяха готови да я забавят още, за да бъдат генерирани по-сериозни приходи и за двамата боксьори.