Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев се готви усилено за предстоящата битка срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и отвърна на атаките от лагера на британеца. Мениджърът на световния шампион Еди Хърн твърди, че Кобрата иска много пари и затова настоява за провеждане на срещата в Истанбул, Саудитска Арабия, Конго или Нигерия. Последните информации са и евентуален мач в Катар.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„За мен е важно съотношението на силите да е в моя полза, а не съотношението на парите. Не обръщам внимание на такива неща, нито на приказките на Еди Хърн, че съм държал да се боксираме в Турция, защото съм щял да изкарам повече пари. Напротив, най-вероятно в Турция парите ще са по-малко”, коментира Пулев пред bTV.

Очаква се разпределението на приходите от двубоя да бъде 65-35% в полза на шампиона, а до 31 януари двете страни трябва да постигнат договореност за всички условия по организацията и провеждането на мача. Ако това не се случи, ще бъде насрочен служебно търг и компанията с най-висока оферта ще получи правото да осъществи събитието.

На този етап от щаба на Джошуа държат битката да се проведе в британската столица Лондон.